Er zijn verschillende redenen waarom je als bedrijf in de horeca best je frituur en bakwand elk jaar eens grondig laat schoonmaken. Denk hierbij aan onder andere brandveiligheid, hygiëne, geuroverlast, energiebesparing, duurzaamheid en de efficiëntie van je installatie. De Valoristen reinigen je frituur bakwand volledig. Dit wil zeggen: de kuipen en snackbakken, de buitenzijde van de bakwand, achter de vetfilters en de vetfilters zelf, de friet opvangbak, mandjes en kruimvangers, de lekbakken onder de bakwand en de vloer onder de bakwand. Na de reiniging behandelen ze je frituur bakwand met hoogglans olie. De retourkanalen en de ventilator worden gereinigd zoals beschreven bij de reiniging van professionele afzuigkappen. Voor het schoonmaken van de frituur ontvang je als bedrijf in de horeca bij ons dus een totaalpakket.
Voor iedere horecagelegenheid is hygiëne van groot belang. Hier wordt voedsel bereid, waardoor de HACCP-norm van toepassing is. Dit systeem heeft als doel om de gezondheidsrisico’s in kaart te brengen en dergelijke problemen te voorkomen. Hier wordt op gecontroleerd en kan leiden tot fikse boetes. Door de hygiëne op peil te houden, weet u zeker dat u aan deze normen kunt voldoen.
De professionele frituurpan schoonmaken en het frituurvet reinigen zijn een aantal van de manieren waarop u dit kunt waarborgen. De opgehoopte resten vet, olie en voedsel kunnen bacteriën en schimmels aantrekken. Dit vergroot de kans op besmetting van het voedsel, voedselvergiftiging en andere ziektes onder bezoekers. Voorkom dit soort problemen en zorg voor een hygiënische omgeving. Laat uw frituur ontvetten door onze specialisten. Dit is beter voor uw bezoekers, maar ook voor uw werknemers.
Verouderd of verontreinigd frietvet is van invloed op de voedselkwaliteit. Als horecagelegenheid wilt u kwaliteit leveren. Doet u dit niet, dan zullen bezoekers minder geneigd zijn om u te bezoeken. Een slecht onderhouden frituur beïnvloedt de smaak van het eten. Het is simpelweg minder lekker. Vaak is de geur ook een stuk minder aangenaam. Het eten ziet er minder smakelijk uit, de textuur is onaangenamer en bovendien kunnen voedingsstoffen verloren gaan. Het voedsel is minder gezond. De professionele frituurpan regelmatig laten ontvetten door een professioneel bedrijf kan dergelijke problemen voorkomen. Een frituur schoonmaken draagt bij aan het waarborgen van de kwaliteit van het voedsel dat u aan klanten aanbiedt.
Hierboven noemden we al dat het belangrijk is om de hygiëne op peil te houden, onder meer omdat dit gezondheidsrisico’s tot gevolg kan hebben. Het is belangrijk om dit nogmaals te noemen, want de risico’s zijn niet mis. Zo kunnen er in verouderd frietvet transvetten en vrije radicalen ontstaan. Deze stoffen kunnen leiden tot hart- en vaatziekten, ontstekingen en andere problemen. Het opnieuw verhitten van verouderd of verontreinigd frietvet kan daarnaast leiden tot de vorming van acrylamide, een kankerverwekkende stof. Het frituurvet schoonmaken is daarom een must. Laat het reinigen van de frituur over aan een gespecialiseerd bedrijf zoals Valor.
In oud frietvet hopen vet, olie en etensresten zich op. Dat is slecht voor de hygiëne, de voedselkwaliteit en er kleven gezondheidsrisico’s aan. Tegelijkertijd vermindert dit ook de veiligheid op de werkvloer. Specifiek heeft dit een negatief effect op de brandveiligheid. Er is een grotere kans op brandgevaar, waardoor oud frituurvet een risico is voor zowel uw werknemers als uw bezoekers. Wilt u er zeker van zijn dat de kans op een brand geminimaliseerd wordt, dan laat u het frituurvet schoonmaken door onze Valoristen.
Onze ervaren specialisten kunnen de friteuse schoonmaken voor de horeca. De frituur schoonmaken voor de horeca kunnen wij voor diverse gelegenheden uitvoeren. Zo kunnen wij de friteuse schoonmaken voor de horeca, specifiek voor restaurants. Het frituurvet schoonmaken zorgt ervoor dat uw restaurant de kwaliteit kan leveren die klanten van u gewend zijn. Het heeft een positieve impact op de smaak, het uiterlijk, de textuur en de geur van het eten. De frituur schoonmaken voor de horeca draagt bij aan een verbeterde hygiëne, beter functionerende frituurinstallaties en een veiligere werkomgeving.
Hetzelfde geldt als u als snackbar of café ervoor kiest om de frituur schoon te laten maken door ons team. De frituurinstallatie is misschien wel het belangrijkste onderdeel van een snackbar. Werkt u met verouderd of verontreinigd frietvet of een slecht functionerende frituur als gevolg hiervan? De frituur schoonmaken voor de horeca behoort tot onze specialiteiten. Daarom schakelt u ons hiervoor in. De gehele grootkeuken schoonmaken? Kies dan voor ons Kitchen KARE pakket.
Er zijn verschillende redenen waarom u als bedrijf in de horeca het beste uw frituurbakwand elk jaar eens grondig laat schoonmaken. Denk hierbij aan onder andere brandveiligheid, hygiëne, geuroverlast, energiebesparing, duurzaamheid en de efficiëntie van uw installatie. De Valoristen reinigen uw frituur bakwand volledig. Dit wil zeggen:
- De kuipen en snackbakken
- De buitenzijde van de bakwand
- Achter de vetfilters en de vetfilters zelf
- De friet opvangbak
- Mandjes en kruimvangers
- De lekbakken onder de bakwand en de vloer onder de bakwand
Na de reiniging behandelen ze uw frituur bakwand met hoogglans olie. De retourkanalen en de ventilator worden gereinigd zoals beschreven bij de reiniging van professionele afzuigkappen. Voor het schoonmaken van de frituur ontvangt u als bedrijf in de horeca bij ons dus een totaalpakket.
Wil je de frituur van je bedrijf in de horeca professioneel laten schoonmaken door onze Valoristen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We vertellen je graag meer over onze Kitchen Kare pakketten en uitgebreide service voor professionele schoonmaak in voedingsbedrijven en de horeca. Ontdek zelf de voordelen en vraag een offerte aan voor de schoonmaak van je bakwand en grootkeuken. Bel hiervoor naar
+31 (0) 73 623 76 66.
Heb je een vraag over onze diensten of aanpak? Wil je graag een vrijblijvende offerte ontvangen?
Via telefoon
+31 (0) 73 623 76 66Via ons e-mailadres
info@valorservicesgroup.nlGeïnteresseerd?
Vraag je offerte aan